Keringéstámogató eszközök beültetése

Az Intézetben a keringéstámogató eszközök teljes palettája hozzáférhető a betegek számára. Az Intézet műszívprogramja 2010-ben indult, 2019 év elejével a szívsebészeti kis feltárásból (minimál invazív) végzett műtétek profiljába illeszkedően, a keringéstámogató eszközök bizonyos fajtáinak beültetése is lehetővé vált ezzel a technikával.

A szívsebészeti ellátás részeként adott, súlyos állapotú betegcsoport számára lehetőség nyílik a külső mechanikus keringéstámogatás (ECMO-extrakorporális membrán oxigenátor), az ideiglenes műszív és a beültethető keringéstámogató (LVAD) eszközök elérésére. A rendelkezére álló armamentárium felhasználásával, betegeink ellátása lehetséges rövid, közép és hosszú távon is, a teljes beültethető végleges műszívig bezárólag.

Az indikációs területek tekintetében a súlyos akut terápia refrakter szívelégtelenség, krónikus végstádiumú szívelégtelenség, akut miokardiális infarktus miatti szívelégtelenség, súlyos légzési elégtelenség, a szívműtétet követő ún. postcardiotómiás syndroma a leggyakoribbak. A végleges beültethető műszívek tekintetében Intézetünkben rendelkezésre áll a piacon jelenleg elérhető legkisebb méretű beültethető keringéstámogató készülék.

A beavatkozásra történő felkészüléshez IDE kattintva fontos információkat talál.