Felnőtt és Gyermek Érsebészeti Osztály

Az Intézetben 2018. júliusában Érsebészeti Osztály alakult, amely megkapta a hármas szintű progresszivitási szintet. A részleg működéséhez nagy forgalmú szakrendelés társul.

Az egyik leggyakoribb, jellegzetes tünetekkel járó, a végtagok elvesztésének veszélyével fenyegető betegségcsoport az úgynevezett arteriosclerosis obliterans, amely jelenleg nem gyógyítható, így a szokásosnál is fontosabb, hogy a betegek a diagnózis felállításától kezdve életük végéig folyamatosan komplex, több orvosi terület ismereteit összefogó gondozásban, ápolásban részesüljenek. Mi ezt a komplex gondozást nyújtjuk betegeinknek.

A tradicionális alsó végtagi verőér műtétek (bypass műtétek) mellett modern értágítással, fémháló-beültetéssel (stent) kombinált, úgynevezett hibrid műtéteket is végzünk. A hasi- és mellkasi verőértágulat kezelését a nyitott műtéti eljárás mellett endovascularis úton is el tudjuk látni, úgynevezett EVAR, TEVAR, FEVAR  műtét keretében, amely ennek a betegségnek a XXI. századi kezelési módszere. Intézetünkben a nyitott és endovascularis műtétek megoszlása és eredményei korrelálnak a fejlett nyugat-európai országok statisztikáival.

A korábban elvégzett visszérműtétek szövődményeit, a lábszárfekélyt, a kiújult visszerességet modern korrekciós műtétekkel kezeljük, így a szövődmények esélye minimális. Az elmúlt év operációs tevékenysége az érsebészeti műtéti paletta teljes repertoárját magában foglalja.

Felvétel: Betegbejelentkezés a földszinten a betegfelvételi irodában.

Ambulancia: Betegbejelentkezés a földszinten a betegfelvételi irodában előzetes telefonos időpont egyeztetés alapján (tel.: +36-1-299-8100/140) minden hétköznap 10-14 óra között.