Dávid

A kisfiam Osgyán Dávid Zétény gyógyult önöknél. Az egész úgy kezdődött, hogy minden rendben volt a terhességem alatt, majd a születést követően is egészen a 10. napig. Dávid Zétény 10 napos korában zihálva, kapkodva kezdte el venni a levegőt, melyet az etetésénél vettem észre csütörtök este 10 órakor. Azonnal bementünk a Heim Pál Gyermekkórházba, ahol felvettek minket a belgyógyászati osztályra. Másnap, pénteken elkezdődtek a vizsgálatok. Azt látta mindenki, hogy nincs jól a gyermekem, de sokáig nem derült ki mi a probléma, konkrétan egészen szombat délelőttig. Minden lelete negatív volt, nem volt szívzöreje. Borzasztóan feszült órák, napok voltak ezek. Péntek este annyira rosszul volt a kisfiam, hogy az osztályról elvitték az intenzívre, ahol intubálni is kellett, konkrétan közel voltunk ahhoz, hogy a keringése összeomoljon, ugrált a szaturációja is. Az intenzíven nem maradhattam, így szombaton délelőtt mikor vissza mentünk, akkor mondta az orvos, hogy megjött a szívzörej, és hamarosan jön a kardiológus vizsgálni a kisfiamat, mert gyanítják most már, hogy a szíve lesz a probléma. Kiderült, (nem tudom szakmailag jól mondom-e), hogy egy gyorsan jött aorta szűkülete lett, melyet a botallo vezeték bezáródása okozott. Annyira rossz állapotban volt a kisfiam, a végtagja bevizesedett, dagadt állapotban voltak, intubálva és altatva volt. Elkezdtek adni neki egy értágító gyógyszert és azonnal átszállították a GOKI-ba. Aznap (szombaton) este meg is kellett operálni. Dr. Mihályi Sándor és Dr. Prodán Zsolt érkeztek be a műtétre, melyre este 8 órakor került sor. Előtte Dr. Simon Gábor vizsgálta meg Dávidot, és tájékoztatott minket szülőket mindenről részletesen. Mindenki, az orvosok, ápolók, az aneszteziológus egy csoda volt. A mai napig könnybe lábad a szemem, ha erre gondolok, hiszen ez a szombati nap a november 1-jei hosszú hétvégére esett, de minden olyan volt, mintha hétköznap lenne. A két orvos sietett be, elkezdték az előkészületeket a műtétre, minden flottul zajlott. A kisfiam nagyon rossz állapotban volt, ha nem műtik meg, összeomlott volna a keringése. Lelkileg nagyon ki voltunk borulva a férjemmel, de éreztem, hogy a legjobb kezekben vagyunk, és ez segített. Ráadásul a mai napig csengenek mondatok a fülemben, amit soha nem felejtek el.

Dr. Prodán Zsolt: "Maguk jöttek a Heim Pál-ból? Ne aggódjanak, megoldjuk a problémát!"

Az aneszteziológus: "Még nem veszítettünk el az elmúlt 20 évben ezzel a problémával kisbabát" "ha már húzni kellett abból a bizonyos zsákból, Önök még a jót húzták".

Dr. Mihályi Sándor volt a sebész, aki végezte a műtétet, mellette segített Dr. Prodán Zsolt. Örök hálám nekik. Sándor úr egy végtelenül nyugodt, kedves ember, aki már a jelenlétével megnyugtatott minket, és azzal ahogy beszélt hozzánk. Este 11 órakor jött ki a műtőből, a férjemmel álltunk a sötét folyosón, és ahogy sétált felénk azt mondta: " minden rendben van, nagyon jól sikerült a műtét". És itt a zokogások mellett a legboldogabb anyuka is voltam egyben. Ezt követően viszonylag gyorsan felépültünk szépen, hazamentünk és azóta a kontrollokra járva már azt a híreket kapjuk mindig, hogy az én kisfiam teljesen egészséges, gyógyszereket sem szedünk. 18 éves koráig évente egyszer kell megjelennünk a kontroll vizsgálatokon. A mi történetünk is egy igazi csoda, és örökké hálásak vagyunk a csodálatos orvosoknak és ápolóknak, mert tőlük lett az. Köszönünk mindent! Dávid Zétény ma 3 éves, gyönyörű, egészséges rosszcsont kisfiú.